''Sadejstvo 2019''

Oružane snage BiH izvele zajedničku vježbu sa MUP-om RS-a

U vježbi je sudjelovalo oko 70 pripadnika OS BiH i oko 80 pripadnika MUP-a RS.
Vijesti / Flash | 30. 05. 2019. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ministarstvo obrane BiH / OS BiH u RS-u

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske izveli su u četvrtak zajedničku vježbu ''Sadejstvo 2019'' koja se održala na lokacijama vojarne ''Kozara'' i vojnog skladišta ''Krčmarice'' u Banjoj Luci.

Sukladno definiranom scenariju, pripadnici 1. bojne 6. pješačke brigade (1./6.pbr) OS BiH zajedno s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS-a, i uz potporu tima Pukovnije Zračnih snaga i protuzračne obrane, EOD tima Pukovnija taktičke potpore i sanitetskog tima 6. bojne logističke potpore Zapovjedništva logistike OS BiH, uvježbavali su koordinaciju i zajedničko djelovanje u odgovoru na kriznu situaciju.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane BiH, prema scenariju vježbe, terorističke i kriminalne grupe ugrožavale su ljudstvo i materijalna sredstava na lokaciji skladišta OS BiH. U vježbi je sudjelovalo oko 70 pripadnika OS BiH i oko 80 pripadnika MUP-a RS.

Po završetku vježbe, izvršena je analiza kojoj su nazočili zapovjednik 6. pješačke Pukovnije pukovnik Radovan Jović, zapovjednik 1. bojne pukovnik Goran Stokić s pripadnicima zapovjedništva bojne, načelnik uprave policije za potporu MUP-a RS, zapovjednik SAJ MUP RS te zapovjednik policijske postaje Lazarevo.

Zaključeno je da su pripadnici OS BiH pokazali visok stupanj profesionalizma, obučenosti i osposobljenosti, te spremnost da,sukladno raspoloživim resursima, aktivno i pravovremeno izvrše postavljenu zadaću, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close