Svečanost

Oružane snage BiH bogatije za 204 vojnika

Njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji je način na koji se može služiti svojoj domovini i svim njenim građanima.
Vijesti / Flash | 08. 11. 2019. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za osnovnu obuku u Pazariću, nakon uspješno završene osnovne vojne obuke koja je trajala 12 sedmica, 204 kandidata, među kojima su 33 žene, položili su zakletvu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH.

Povodom toga upriličena je svečana ceremonija, kojoj je pored obitelji kandidata prisustvovao veliki broj zvanica.

Foto: PR / Oružane snage BiH bogatije za 204. vojnika

Dobrodošlicu prisutnima poželio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan.

''Ulaganje u mlade ljude je garant razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH pa je stoga danas veliki dan za naše Oružane snage u pogledu obnavljanja kadrova. Centar za osnovnu obuku ima privilegiju da izvodi osnovnu vojnu obuku i da prvi utječe na kandidate, da im ugrađuje vojne vrijednosti, pa je na nama velika odgovornost'', rekao je Kaplan.

Foto: PR / Oružane snage BiH bogatije za 204. vojnika

Kandidatima je poručio da su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja, te da je njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji način na koji se može služiti svojoj domovini i svim njenim građanima. Poželio im je puno uspjeha u radu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Foto: PR / Oružane snage BiH bogatije za 204. vojnika

Prisutnima se obratio i zamjenik komandanta Komande za podrške OS BiH brigadir Rusmir Mrković, koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci - te zaželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Foto: PR / Oružane snage BiH bogatije za 204. vojnika

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate.

Pročitajte još

Kopirati
Drag cursor here to close