Zvizdić - Urumova

Organizirati programe usmjerene na obrazovanje

Zvizdić je napomenuo da Vijeće Europe ima značajnu ulogu u razvoju demokracije u BiH, poštivanju lјudskih prava i sloboda te jačanju međunarodne pozicije BiH u svijetu.
Vijesti / Flash | 16. 06. 2020. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas sa šeficom Ureda Vijeća Europe u BiH Bojanom Urumovom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i o nastavku međusobne suradnje.

Zvizdić je napomenuo da Vijeće Europe ima značajnu ulogu u razvoju demokracije u BiH, poštivanju lјudskih prava i sloboda te jačanju međunarodne pozicije BiH u svijetu i naglasio da su, nakon što je BiH postala članica Vijeća Europe, intenzivirane aktivnosti na približavanju dokumenata sa standardima Vijeća Europe.

Zahvalio je za stalnu zainteresiranost Vijeća Europe za prilike u Bosni i Hercegovini, te posebno istaknuo uspješno predsjedavanje BiH Parlamentarnom skupštinom Vijeća Europe 2015. godine.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da parlamentarno izaslanstvo BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, od početka 2020. godine ponovno funkcionira i da se u narednom periodu može očekivati unapređenje suradnje Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća Europe.

Zvizdić i Urumova su razgovarali i o potrebi organiziranja programa koji će biti usmjereni k obrazovanju kao važnom aspektu u promoviranju ključnih vrijednosti i fokusirani na toleranciju, solidarnost i razmjenu iskustava.

Zvizdić je ponovio da je BiH opredijeljena za europske integracije, jačanje ekonomije i vladavine prava izražavajući nadu da će BiH u narednom periodu nastaviti ispunjavanje uvjeta na europskom putu, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close