Ugrožavanje sigurnosti

Organizatori marša protiv mafije u Crnoj Gori kažnjeni s 400 eura

Vijesti / Flash | 25. 11. 2013. u 17:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski novinar i jedan od organizatora Marša protiv mafije Marko Milačić kažnjen je danas sa 400 eura , zbog, kako je priopćeno iz cetinjskog Suda za prekršaje, ugrožavanja sigurnosti prometa tijekom marša i remećenja javnog reda i mira tijekom inauguracije predsjednika države Filipa Vujanovića.

Skupina građana organizirala je 20. svibnja Marš protiv mafije, odnosno prosvjednu šetnju od Podgorice do Cetinja, a povod je bila inauguracija Vujanovića.

Milačić je poručio da neće platiti kaznu i da će ga, kako je naveo, morati privesti, ovaj put u zatvor u Spužu.

"Ovdje je sve jasno - da smo organizirali Marš podrške mafiji ne bi bilo ni procesa, ni privođenja, ni presude, naprotiv - bili bi nagrađeni i uvaženi od vrha režima i institucija sustava", kazao je on u izjavi za medije, prenosi Tanjug.

Milačić se u više navrata odbijao odazvati pozivu Sudu za prekršaja na Cetinju, gdje mu se sudilo zbog povreda Zakona o javnim okupljanjima. Policija je potom 5. studenog privela Milačića pred tim sudom.

Policija je teretila Milačića da je ugrozio sigurnost prometa, sudionika marša , kao i zbog remećenja javnog reda i mira ispred Vladinog doma na Cetinju tijekom inauguracije Vujanovića.

Kopirati
Drag cursor here to close