Petrović Ranko

Optuženi za prijetnje glavnoj tužiteljici Tadić priznao krivicu

Optuženi je priznao da je tijekom ožujka 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljskoj Gordani Tadić.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2021. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petrović Ranko (1990.) iz Tuzle u potpunosti je priznao krivicu za upućivanje prijetnji glavnoj tužiteljici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 godine, ponovo ne počini kazneno djelo.

Optuženi je priznao da je tijekom ožujka 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljskoj Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja, uputio i ispriku zbog počinjenog nedjela, te izrazio kajanje.

Iz Tužiteljstva su naveli da će, u skladu sa sporazumom, od optuženog biti oduzeta sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući računarsku opremu.

Sud BiH je nakon razmatranja, prihvatio navedeni sporazum, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close