Istražuje se

Optuženi direktor OSA-e i predsjednik suda na tajnom sastanku

Postavlja se pitanje kako osumnjičeni Mehmedagić može da se sastaje sa Debevcem, predsjednikom pravosudne institucije pred kojom mu se sudi?
Vijesti / Flash | 30. 12. 2020. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isti dan kada je Tužiteljstvo BiH protiv njega podiglo drugu optužnicu, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić sastao se sa predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem, piše Raport.ba.

Tajni sastanak,ovog dvojca po pisanju medija dogodio se 14. prosinca u ulici Branilaca Sarajeva, u Sarajevu.
 
Postavlja se pitanje kako osumnjičeni Mehmedagić može da se sastaje sa Debevcem, predsjednikom pravosudne institucije pred kojom mu se sudi?

Raport podsjeća kako je 22. listopada ove godine Tužiteljstvo BiH podiglo je prvu optužnicu protiv Mehmedagića i službenika OSA-e Muhameda Pekića zbog zloupotrebe položaja. Mehmedagić i Pekić se sumnjiče da su navodno zloupotrijebili svoj položaj u Agenciji da bi otkrili ko je podnio anonimnu kaznenu prijavu protiv Mehmedagića.

4. studenog Sud BiH potvrdio je ovu optužnicu, a 18. prosinca počelo je suđenje u ovom predmetu.

Četiri dana prije toga, dakle 14. prosinca podignuta je druga optužnica protiv Mehmedagića, ovaj put u aferi ''Sigurnosne provjere''. Pored njega, optužen je i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Tužiteljstvo BiH pored toga vodi istragu protiv Mehmedagića zbog navodno sporne fakultetske diplome, piše Raport.

Dakle, isti dan kada se protiv Mehmedagića podiže druga optužnica, on se sastaje sa predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem.

Raport je u posjedu fotografija na kojima se njih dvojica vide u ulazu jedne zgrade u Sarajevu. Prema tim fotografijama, vidi se da su se njih dvojica zadržali više od dva sata.

Kopirati
Drag cursor here to close