eu je ugrožena

Opstanak EU u sljedećih deset godina nitko ne može jamčiti

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 18:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opstanak Europske unije u sljedećih deset godina nitko ne može jamčiti, izjavio je predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

''Opstanak Europske unije već je pod prijetnjom i tek treba vidjeti hoće li ona zadržati svoj sadašnji oblik u sljedećem desetljeću'', rekao je Schulz za češku web stranicu Novinky.

''Europska unija je ugrožena i bez sumnje možemo reći da je situacija veoma alarmantna. Nitko ne može reći hoće li EU postojati u njenom trenutnom obliku u narednih deset godina'', utvrdio je.

Prema njegovim riječima, apsurdno je vjerovati da se svaka država može boriti s globalnim promjenama 21. stoljeća kao što su migracije, terorizam, klimatske promjene i međunarodni kriminal, prenosi Sputniknews.

Schulz se požalio na činjenicu da su neke EU članice zainteresirane za oslabljivanje Europske unije dok u isto vrijeme optužuju Bruxelles za neuspješno riješavanje glavnih izazova današnjice.

On je kao primjer naveo nezainteresiranost EU članica da se uhvate u koštac sa izbjegličkom krizom, od kojih samo pet zemalja članica to radi, a to su Grčka, Italija, Austrija, Njemačka i Švedska.

Kopirati
Drag cursor here to close