Odluka

Opet će se brojati listići u ovim izbornim jedinicama

Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, mogu biti prisutni u tijeku brojanja.
Vijesti / Flash | 29. 11. 2020. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata Središnje izborno povjerenstv BiH donijelo je naredbu, na 91. (hitnoj, korespodentnoj) sjednici održanoj danas, kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa nekoliko redovnih biračkih mjesta.

''U osnovnoj izbornoj jedinici Gradiška na biračkom mjestu 010B066 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Gradiška, u osnovnoj izbornoj jedinici Novo Sarajevo na biračkom mjestu 139A091 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Novo Sarajevo i u osnovnoj izbornoj jedinici Trebinje na biračkom mjestu 183B004 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Trebinje'' - navodi se u priopćenju iz SIP-a BiH. 
Navedene aktivnosti bit će provedene u Glavnom centru za brojanje u ponedjeljak, s početkom u 16 sati (Zetra, Sarajevo).

''Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, mogu biti prisutni u tijeku brojanja kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje, o čemu će biti obavješteni'' – priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close