Vjetar, kiša, tuča..

Olujno nevrijeme protutnjalo Hrvatskom, ušlo u Bosnu

Јaki vjetar, kiša i sitnija tuča, dan su za nekoliko minuta pretvorili u noć.
Vijesti / Flash | 07. 07. 2019. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grmljavinsko nevrijeme koje su najavili prognostičari zahvatilo je zapadne dijelove Hrvatske. Najprije je stiglo u Istru i na Kvarner.

U ranim popodnevnim satima tmurni oblaci nadvili su se nad Kvarnerom, a potom je u zaleđu Rijeke i Gorskom kotaru krenula tuča. Tuča je zahvatila i dijelove Hrvatskog zagorja.

Nakon što je počelo nevrijeme temperatura zraka u Rijeci je za 10 minuta pala za osam stupnjeva. U kratkom vremenu palo je 20 litara kiše, zabilježen je i udar vjetra od 75 kilometara na sat.

Tuča kod Delnica stvorila je gotovo zimske uvjete na cestama.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru te Slavoniji i Baranji kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a zbog povremeno jakih pljuskova moguće je naići i na veću količinu vode koja se zadržava na kolnicima, upozoravaju u nedjelju poslijepodne iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Nezavisne novine pišu kako je olujno nevrijeme zahvatilo Gradišku i okolinu danas oko 17.00 sati.

Јaki vjetar, kiša i sitnija tuča, dan su za nekoliko minuta pretvorili u noć. Kako su javljali čitatelji, snažno nevrijeme koje je zahvatilo Srbac pričinilo je veliku materijalnu štetu rušeći drveće, skidajući krovove sa kuća i pomoćnih objekata, pa čak i obarajući prometnu signalizaciju.

Nevrijeme je oko 15 sati pogodilo i područje Dubičke ravni, prenosi "ATV".

U selima Drakšenić i Donja Gradina olujno nevrijeme praćeno grdom pričinilo je veliku štetu na usjevima.

Kopirati
Drag cursor here to close