Duško Vukotić

Okupljanja u ''slučaju Dragičević'' moraju biti u skladu sa zakonom

''Nismo protiv okupljanja, ali ona moraju biti u skladu sa zakonom'', rekao je Vukotić.
Vijesti / Flash | 11. 07. 2018. u 17:31 Fena
Kopirati

Predsjedavajući Srpskog pokreta nevladinih asocijacija (SPONA) u Republici Srpskoj Duško Vukotić najavio je da će uputiti inicijativu da, i oni koji svakodnevno na glavnom banjalučkom trgu traže pravdu u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, moraju poštovati Zakon o javnom okupljanju.

''Nismo protiv okupljanja, ali ona moraju biti u skladu sa zakonom'', rekao je Vukotić.

Stoga će, kazao je, uputiti zahtjev Gradskoj upravi Banje Luke da se i u ovom slučaju poštuje Zakon o javnom okupljanju koji definira na kojim mjestima je to dozvoljeno, uz ispunjene preduvjete.

Nakon sjednice u Banja Luci, dodao je da su se ''dosad suzdržavali'' od bilo kakvih izjava u vezi sa slučajem Dragičević, sve do okupljanja 7. srpnja koje je ''zloupotrijebljeno prije svega od pojedinaca iz međunarodne zajednice''.

''Taj skup je još jedan pokušaj međunarodne zajednice da, gradeći multietnički model, pripreme uvjete za unitarnu BiH, a samim tim za ukidanje RS-a'', ustvrdio je Vukotić i podsjetio da su na okupljanjima u Banja Luci bili i lideri nekih stranaka koje imaju sjedište u Federaciji BiH, kao što je SDP BiH.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.