Potvrdila IDDEEA

Okončana nabavka: Nastavlja se redovno izdavanje putovnica u BiH

Vijesti / Flash | 20. 03. 2017. u 11:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je između Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) i kompanije Mühlbauer d.o.o“ iz Banjaluke potpisan ugovor o nabavci putovničkih knjižica.

Ovim je definitivno okončan postupak nabavke i sada je sigurnoda će se kontinuitet izdavanja putovnica normalno nastaviti i nakon 21. ožujka, do kada je na snazi sadašnji okvirni sporazum.

U pregovaračkom postupku, koji je 20. veljače počeo pozivom za dostavljanje zahtjeva za sudjelovanje u nabavci putovničkih knjižica, sudjelovale su kompanije „Gemalto" iz Francuske, UAB „Garsu pasaulis“ iz Litvanije i „Mühlbauer d.o.o“ iz Banjaluke.

Nakon što je francuska kompanija „Gemalto“ odustala od žalbe, koju je prvobitno uložila u ovom postupku, izvršena je ocjena blagovremeno dostavljenih zahtjeva za sudjelovanje i utvrđeno da druge dvije kompanije ispunjavaju uvjete za nastavak postupka.

Litvanska firma je u daljnjem toku postupka odustala od sudjelovanja jer nije mogla ispuniti tehničko-tehnološke uvjete pa su pregovori provedeni sa kompanijom „Mühlbauer d.o.o“ koja je i izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Predmet ugovora koji je danas potpisan između IDDEEA-e i kompanije „Mühlbauer d.o.o“ iz Banja Luke je izrada i isporuka maskimalno 550.000 komada putovničkih knjižica. Trajanje ugovora je 12 mjeseci, a vrijednost za navedenu količinu putovničkih knjižica iznosi 10.997.415,00 KM s PDV-om, s tim da će dobavljaču biti plaćena samo količina putovnica koja bude izrađena, što zavisi od broja podnesenih zahtjeva kod nadležnih organa.

Okončanjem ovog postupka nabavke riješena je višemjesečna neizvjesnost oko osiguravanja putovničkih knjižica za građane Bosne i Hercegovine i osiguran nastavak kontinuiteta izdavanja putovnica nakon isteka trogodišnjeg okvirnog sporazuma sa sadašnjim dobavljačem.

Prekid u izdavanju putovnica ugrozio bi osnovno pravo građana na slobodu kretanja, bilo bi narušeno povjerenje u dokumente Bosne i Hercegovine i eventualno u pitanje dovedeno održavanje bezviznog režima, a materijalna šteta koju bi pretrpjeli građani i državni proračun bila bi ogromna.

Kopirati
Drag cursor here to close