Godišnjica stradanja Dženana Memića

Odvjetnik: Slučaj koji jasno pokazuje da u tužiteljstvu rade kriminalci

Više stotina građana okupilo se danas u Sarajevu na 19. prosvjedima povodom četvrte godišnjice od stradanja mladića Dženana Memića.
Vijesti / Flash | 08. 02. 2020. u 14:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više stotina građana okupilo se danas u Sarajevu na 19. prosvjedima povodom četvrte godišnjice od stradanja mladića Dženana Memića.

Memić je stradao 8. veljače 2016. godine dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži, a sedam dana kasnije je preminuo.

U slučaju stradalog Dženana Memića, Kantonalni sud u Sarajevu je dva puta oslobodio optužene Ljubu i Bekriju Seferović nakon što nisu pronađeni dokazi da je Memić poginuo u prometnoj nesreći te da ozlijede ne odgovaraju naletu vozila na pješaka.

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić kazao je danas novinarima da je dva puta dokazano da njegov sin nije stradao u prometnoj nesreći te poručio da on neće odustati od borbe za pravdu.

Ako ga nitko fizički ne spriječi, tvrdi Memić, nikada neće odustati od pronalaženja krivca za smrt njegovog sina, iako niko u njegovoj obitelji nije siguran.

''Borba ide dalje, koliko god. Dotaknuli smo u osinje gnijezdo i nije me strah'', poručio je Memić.

Odvjetnik Muriza Memića, Ifet Feraget tvrdi da je to slučaj koji jasno pokazuje da u tužiteljstvu rade kriminalci koji se bave organiziranim kriminalom s kojim se najteže boriti.

''Oni koji su doveli do ovoga su potpuno svjesni da moraju snositi odgovornost ukoliko bude vladavina prava. Dokazi jasno govore da su tužitelji na osnovu jasnih nalaza podigli lažnu optužnicu'', poručio je Feraget.

Poručio je građanima BiH da se nastave boriti za istinu i pravdu, jer je to bolje nego živjeti bez pravde.

Dženanova sestra, Arijana Memić poručila je da su njihovi zahtjevi nepromjenjivi, a to je da se provede istraga, da se počinitelji izvedu pred sud i da se kazne u skladu sa zakonom.

Od tužiteljstva zahtijeva da uhiti Alisu Mutap - Ramić koja je 8. veljače 2016. godine šetala sa Dženanom u Velikom alejom na Ilidži.

''Uhapsite Alisu i natjerajte je da kaže tko je ubio Dženana. Živimo u državi gdje možeš ubiti i ne odgovarati za to'', poručila je Dženanova sestra.

Na prosvjedima na Trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, okupljenim građanima obratili su se Amir Agić - otac Selme Agić, predstavnici nevladinih organizacija Edo Čelebić i Saudin Hrnjić te predstavnica grupe ''Pravda za Davida'' Nensi Puškar.

Kopirati
Drag cursor here to close