UNO

Oduzeti spineri i tanko rezani duhan

Vijesti / Flash | 02. 06. 2017. u 08:39 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija na području Kalesije, Bijeljine i Orašja oduzeli su raznu robu u vrijednosti 53.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za neizravno oporezivanje, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla na osnovu višemjesečnog operativnog rada u suradnji sa policijskim službenicima MUP TK-a, PU Kalesija, izvršili su pretres putničkog vozila vlasništva N.I. kao i porodične kuće i pomoćnih objekata, a sve u skladu sa instrukcijom Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenih pretresa pronađen je sitno rezani duhan bez akciznih markica čija vrijednost na tržištu isnosi cca 43.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja službenici Granične policije, TK Bijeljina, i službenici UNO, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, izvršili su pretres poslovnih objekata na području Bijeljine na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini. Tom prilikom oduzeta je roba stranog porijekla, a radilo se o prehrambenim proizvodima u vrijednosti 6.000 KM.

Vršeći pojačanu kontrolu prometa robe i putnika na GP Orašije, službenici UNO, Regionalni centar Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima izvršili su pregled vozila. Tom prilikom su uz pomoć specijalističke opreme za pregled vozila, donirane putem programa EXBS od strane Vlade SAD, pronašli neprijavljenu robu, a radilo se o 345 komada spinera. Vrijednost privremeno oduzete robe je 4.000 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close