Na GP Pavlovića most

Oduzete krijumčarene cigarete vrijedne 30.000 KM

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila marke “reno”, spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 3.719 paklica cigareta.
Vijesti / Flash | 04. 05. 2019. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UNOBiH / Krijumčarene cigarete

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u BiH oduzeli su na graničnom prijelazu Pavlovića most kod Bijeljine krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM.

Detaljnim pregledom putničkog motornog vozila marke “reno”, spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 3.719 paklica cigareta. Ta akcizna roba bila je sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, priopćeno je danas iz UNO BiH.

Aktivnosti na terenu proveli su ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UNO, u suradnji sa službenicima Granične policije BiH u Bijeljini.

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH i Suda BiH privremeno su oduzete krijumčarene cigarete i putničko motorno vozilo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kkazneno djelo krijumčarenje, protiv osumnjičene osobe podnesen je izvještaj Tužiteljstvu BiH.

Tijekom spomenutih aktivnosti na terenu korištena je specijalistička oprema za pregled vozila, koju je UNO donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.

Kopirati
Drag cursor here to close