Kod Trnova

Oduzete cigarete u vrijednosti 41.000 KM

Radi se o cigaretama Royal (FDS), FM, Sunny, Merilyn, koje u skladu sa zakonom nisu bile obilježene trošarinskim markicama UnO.
Vijesti / Flash | 15. 10. 2018. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionici ceste Foča-Sarajevo, u mjestu Trnovo, oduzeto je  9.100 paklica cigareta, vrijednih 41.000 KM, a koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Herecegovini, priopćeno je danas iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH. 

Cigarete su otkrili pripadnici Grupe UNO za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji s pripadnicima policije RS u Trnovu. 

Radi se o cigaretama Royal (FDS), FM, Sunny, Merilyn, koje u skladu sa zakonom nisu bile obilježene trošarinskim markicama UnO. 

U suradnji s Grupom za istrage Regionalnog centra Sarajevo, protiv počinitelja će Tužiteljstvo BiH  podnijeti izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, navode iz UNO. 

U svojim dnevnim aktivnostima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja koriste vozila i specijalističku opremu doniranu od Vlade SAD-a putem programa  EXBS, dodaju iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close