Akcija UNO BIH

Oduzete cigarete i duhan u vrijednosti 60.000 KM

Cigarete i duhan, koje su porijeklom iz susjednih zemalja, nisu bili obilježeni trošarinskim markicama koje izdaje UNO.
Vijesti / Flash | 15. 04. 2018. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Zvornika oduzeta je veća količinu cigareta i duhana, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 60.000 KM, priopćeno je danas iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH. 

Cigarete i duhan, koje su porijeklom iz susjednih zemalja, nisu bili obilježeni trošarinskim markicama koje izdaje UNO. 

Otkrili su ih službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UNO u Tuzli, a koji su na osnovu višemjesečnog operativnog rada, došli do saznanja o više lokacija i putničkih vozila na području Zvornika na kojima se vrši skladištenje i daljnja nelegalna distribucija cigareta na područiju BiH, priopćeno je.

Pronađeno je i privremeno oduzeto, kako se precizira, 10.910 paklica raznih cigareta koje su obilježene stranim trošarinskim markicama, kao i 56,5 kilograma duhana. 

Iz UNO su naveli da će protiv četiri osobe, koje se sumnjiče za nezakonitu prodaju trošarinskih proizvoda, biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. 

Napominju da je u ovoj godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u regionalnom centru UNO u Tuzli, uključujući i akciju na području Zvornika, ukupno oduzela 2.074,5 kg rezanog duhana, 685 kg duhana u listu, 16.553 paklice cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, te dvije mašine za rezanje duhana.

Kopirati
Drag cursor here to close