UNO BiH

Oduzeti duhan i stroj za rezanje duhana

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UNO Banja Luka vršili su kontrolne aktivnosti u mjestu Obudovac, općina Šamac
Vijesti / Flash | 21. 10. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području opštine Šamac oduzeli su veću količinu rezanog duhana bez trošarinskih markica i stroj za rezanje duhana. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 35.000 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UNO Banja Luka vršili  su kontrolne aktivnosti u mjestu Obudovac, općina Šamac. Tom prilikom u pomoćnim objektima u dvorištu jedne obiteljske kuće pronađen je rezani duhan upakiran u 10 pvc vreća, ukupne težine 130 kg. Pronađena trošarinska roba nije bila obilježena trošarinskim markicama UNO shodno Zakonu o trošarinama u BiH. Prikom kontrole pronađena je i stroj, koja po izjavi fizičkog lica služi za rezanje duhana, a za koju isto nije posjedovalo nikakvu dokumentaciju o porijeklu. Tom prilikom je utvrđeno da lice nema ni odobrenje od nadležnog ministarstva za proizvodnju duhana, te je predmetna roba privremeno oduzeta. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 35.000 KM.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO su koristili specijalizovanu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.


Kopirati
Drag cursor here to close