Nakon debakla na FTV-u

Održano pripremno ročište po tužbi Ružice Jukić protiv Mektića

Vijesti / Flash | 07. 09. 2017. u 14:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Općinskom sudu Sarajevo (OSS) danas je održano pripremno ročište po tužbi koja se odnosi na Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, potvrđeno je Feni u ovom sudu.

Kako mediji prenose, radi se o tužbi potpredsjednice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Ružice Jukić protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića „zbog klevete i povrede ugleda i časti“.

Jukić je Mektića tužila nakon nastupa u televizijskoj emisiji na FTV-u, a njena opunomoćenica, odvjetnica Jelica Vuković Sudu je predložila pregled snimka emisije “Pošteno” emitirane 6. ožujka, kao i čitanje članaka s portala 'Oslobođenja' od 9. ožujka i 29. travnja.

Predoženo je i čitanje članaka objavljenih na portalu “Dnevno.ba” od 30. travnja, kao i članaka objavljenih istog dana na portalima “BN televizije” i “Slobodne Bosne”.

Mektić je novinarima nakon ročišta rekao da nije shvatio šta mu se stavlja na teret, te da nije aktivan na društvenim mrežama, odnosno da mu nije jasno zbog čega nekome smeta ako građani daju svoj sud i mišljenje o nosiocu bilo koje funkcije u BiH, pa i o njemu.

''Zašto se meni stavlja na teret ono što su iznosili pojedinci na društvenim mrežama? Ja sam jedino rekao da sam zadovoljan što se nisu oglašavali samo pripadnici jednog naroda, nego sva tri, što mi izuzetno imponira'', rekao je, između ostalog, Mektić, prenose mediji.

Početak glavnog ročišta zakazan je za 14. studeni.

Kopirati
Drag cursor here to close