Migranti u BiH

Održan sastanak na kojem se razmatralo što je Predsjedništvo razmatralo

Fokus je bio, navode, na iznalaženju rješenja za kontrolu kretanja i boravka migranata tijekom predstojeće zime.
Vijesti / Flash | 31. 08. 2020. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radni sastanak na kojem su razmatrane mjere za učinkovitije upravljanje ilegalnim migracijama, osiguranja adekvatnog smještaja za migrante, ali i poboljšanja sigurnosnih i drugih uvjeta za život lokalnog stanovništva, održan je u ponedjeljak u Sarajevu.

Na sastanku pod predsjedanjem ministra sigurnosti Selme Cikotića, sudjelovali su i predstavnici Delegacije Europske unije u BiH, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Službe za poslove sa strancima BiH.

S obzirom da su Unsko-sanski kanton i Grad Bihać najviše opterećeni migrantskom krizom, skupu je nazočio i premijer USK Mustafa Ružnić, komesar policije USK Mujo Koričić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Fokus je bio, navode, na iznalaženju rješenja za kontrolu kretanja i boravka migranata tijekom predstojeće zime.

Doneseni su konkretni zaključci vezani za realizaciju zaključaka Predsjedništva BiH o izmještanju migranata izvan naseljenih i urbanih sredina u za to posebno izgrađene objekte.

Uz osiguranje adekvatnih uvjeta za smještaj migranata i boljom kontrolom njihovog kretanja, poboljšat će se sigurnosni uvjeti za lokalno stanovništvo i smanjiti pritisak migranata na općine u zapadnom dijelu BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close