Banja Luka

Održan prosvjed ''Zatvori škole, kupi Audi''

Vijesti / Flash | 08. 08. 2017. u 12:51 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U banjalučkom parku ''Mladen Stojanović'' održan je prosvjed ''Zatvori škole, kupi Audi'', čiji su organizatori pokret ''ReStart Srpska'', kao i predstavnici PDP-a i SDS-a, opozicijskih stranaka u Skupštini Grada Banja Luka.

Prosvjed je organiziran zbog toga što je proračun Ministarstva prosvjete i kulture RS ''probijen'' za 10,7 milijun KM, kao i zbog odluke ministra prosvjete i kulture RS-a Dane Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, a da je istovremeno ministar kupio skupocjeni automobil.

Prosvjednici su nosili transparente, a na jednom od njih je nacrtan znak ''Audija'' i ispisano ''Dane, gospodar prstenova''.

Skupina od nekoliko stotina građana Banja Luke prethodno je nakratko obustavila promet na glavnoj gradskoj prometnici, ali je nakon kratkog vremena promet ponovno uspostavljen.

Oko 300 građana okupilo se pod motom ''Zatvori škole, kupi Audi''.

''Ministar prosvjete i kulture Dane Malešević donio je odluku da zatvori 15 škola, da bi nedugo nakon toga, u situaciji kada četvrt stanovništva zemlje vozi automobile stare po 25 i kusur godina, Malešević kupio auto vrijedno gotovo 120.000 maraka'', navodi se u obrazloženju odluke o organiziranju prosvjeda.

Predsjednik pokret ''ReStart'' Stefan Blagić najavio je da je ovo tek početak prosvjeda i da će oni biti organizirani svakog mjeseca.

Prosvjed je okončan oko 12.00 sati, a nije prijavljen nijedan incident.

Kopirati
Drag cursor here to close