predstavljen program

Održan predizborni skup Hrvatskog saveza HKDU-Hrast u MZ Krehin Gradac

Vijesti / Flash | 14. 09. 2016. u 13:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 13. rujna održan je veliki predizborni skup Hrvatskog saveza HKDU-Hrast u MZ Krehin Gradac (Općina Čitluk) gdje je predstavljen izborni program pred više od 350 ljudi.

Nakon pozdravnih govora, pozdrava Domovini i odavanja minute šutnje za sve poginule branitelje Brotnja, nazočnima se obratio nositelj liste Saša Grgić: ''Ubojice nade – kako ih ja volim nazivati su oni koji gledaju i traže načine kako da zastraše svakoga “tko nije njihov”. Ubojice nade su ti koji među vas, nas, puštaju priče kao što su:”Nemoj ići tamo, imat ćeš problema” ili ” Skloni se, neće ti dijete nikad posla naći” samo zato što nema člansku iskaznicu HDZ-a BiH. Ubojice nade su oni koji, kada se približe izbori, počnu asfaltirati putove kako bi na taj način opet predstavili sebe kao dobročinitelje bez kojih eto, ni asfalta ne bi imali u svom mjestu i kojima dugujemo zahvalu.

Na kraju, ubojice nade su oni koji se žele predstaviti kao jedini mogući izbor te oni koji žele uništiti svaku Vašu pomisao da je nešto moguće promijeniti. A itekako je moguće! To smo najbolje vidjeli nedavno na primjeru generala Glasnovića, i sada, saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Prvi put, nakon 26 godina, dogodilo se to da HDZ BiH u ovoj izbornoj jedinici nije uzeo sve mandate.

Dragi Brotnjaci! Doista, dolaskom nove,drugačije vlasti, ukinut će se etablirana praksa političkog šikaniranja vlastitog naroda. Hrvat je Hrvatu brat, bez obzira na političko opredjeljenje!''.

Nakon ovih riječi nazočnima se obratio kandidat za načelnika općine Pero Barbarić: ''Hvaljen Isus i Marija poštovani Gračani i Gračanke. Sve Vas skupa pozdravljam i pohvaljujem sve dobro i vrijedno što ste do sad zajedno napravili sa ovom aktualnom vlašću u Vašem K. Gracu i obećajem Vam da ćemo probati ispraviti sve one loše i negativne stvari koje do sad nisu dobro napravljene.

General je u Saboru

Želim Vam reći da iako sam ovdje fizički prisutan, moj duh je odsutan i još se nalazi u priči oko izborne kampanje generala Glasnovića. Kad sam svome općinskom odboru rekao da me general pozvao na listu, imao sam i određenih kritika tipa: „Je li nam to sad potrebno, iscrpit ćemo se fizički, psihički, financijski…?“

Bilo kako bilo, ta priča oko izbora za HR sabor je završena i ja sad Vama i svima onim Hrvatima i Hrvaticama koji su strepili oko generala Glasnovića podnosim kratko izvješće. General je u Saboru, 'mašinerija' je poražena, misija je uspješna, bitka još traje. Vratimo se na ovu našu razinu i priču oko naših izbora.


Nismo došli ovdje da blatimo svog protukandidata i HDZ BiH, sve što je dobro podržavamo a sve što smatramo da nije dobro do sad napravljeno probat ćemo uz Božju pomoć ispraviti. Zato smo došli da Vam predstavimo naš izborni program i naše buduće političke poteze, ako Bog da. O svom protukandidatu i aktualnoj vlasti reći ću samo par rečenica koje sam već u medijima rekao. Gosp. Marin Radišić je obnašao zadnjih dvanaest god. najvišu zakonodavnu funkciju predsjednika OV i posljednjih godina predsjednika OO HDZ-a BiH. Na temelju ove činjenice on je pored gosp. Ine Jerkića – sadašnjeg načelnika, najodgovorniji ili najzaslužniji za stanje u kojem se nalazi naše Brotnjo. Ako ste zadovoljni sa stanjem pozivam Vas sve da mu date ponovno povjerenje da dovrše započeto, a ako niste zadovoljni evo Vam prilike za promjene nakon 26 godina jednog uma, jedne stranke i jedne vlasti.

Mi smo Vam jedina nada i prilika za promjene. Nema drugih doli nas ovakvih kakvi jesmo. Poručujem svima da se nas nitko ne treba plašiti i neka Vas nitko, nikad i ničim ne plaši sa Perom Barbarićem Pepijem i dolaskom novog načelnika. Nema revanšizma niti bilo kakve odmazde prema sadašnjim uposlenicima javnog sektora samo zato što ih je uposlila sadašnja vlast. Možete očekivati samo redovitija primanja i veće plaće ako Bog da. Ta ja sam jedan od Vas. Poznajete moje vojničko, gospodarsko i političko djelovanje. Možete me slobodno zvati desnim razbojnikom i luđakom koji je stavi svoj život i sve svoje na kocku zbog obrane naše djece i naših svetinja. Podvući ćemo crtu i idemo dalje, bez podjela u Brotnju na lijeve i desne , crvene i crne , jer za mene postoje samo dobri i loši ljudi.

Zato sam izabrao ovaj slogan „Ne bojte se„ i „Promjene su moguće“, jer ovo su te dvije ključne riječi koje su nam potrebne da se pokrenemo iz ove blokade svih stvaralačkih snaga koja nam je sofisticirano nametnuta. Ako se bojimo braniti svoju djecu, mi smo kukavice koje se prodaju za osobne i trenutne koristi, i ako tako radimo ništa se pozitivno neće dogoditi. Ako vjerujemo u promjene koje želimo, one će se i dogoditi, jer sve je moguće onom koji vjeruje. Zato izađite na izbore i nemojte propustiti ovu priliku za promjene jer bi je se sutra zajedno sa svojom djecom iz Dortmunda mogli gorko sjećati.''

Imajte hrabrosti i odvažnosti

Barbarić je tumačio i druge točke svoga izbornog programa nazočnima; besplatne školske knjige i prijevoz za sve učenike srednjih i osnovnih škola, o poticajnim mjerama za sve gospodarstvenike i investitore, projektu smilja, sustavu navodnjavanja, financijskom poticaju svakog novorođenog djeteta,smanjenju svih komunalija, zaštiti dostojanstva branitelja, zaštiti Međugorja i Bijakovića kao svetišta, paketu mladih kojima treba stvoriti uvjete zdravo sigurno i kreativno druženje, zaštiti proizvođača suvenira, neradnoj nedjelji, unapređenju športa i kulture , vraćanju društvenog sadržaja Čitluku i posebno se osvrnuo na točku gdje više nitko neće ucjenjivati Brotnjake pozicijama moći i našim javnim poduzećima.

Nakon Barbarića nazočnima se obratio i domaćin skupa Ante Planinić -Šika.

''Cijenjeni birači, molio bih vas da izađete na izbore što većem broju i glasate za listu HKDU Hrast te Peru Barbarića Pepija za načelnika. Znam da će vas ovi dana obilaziti ljudi koji ce vas probat prestrašit sa novom vlašću, davat vam novac i obećavat kao i uvijek praznu priču. A vi uzmite novac i glasajte po savjesti… Kad pođete na izbore pogledajte u svoju djecu i glasajte za promjene, i nemojte se prodavati za 100 – 200 Judinih škuda.“

Posljednji u nizu govornika obratio se i general Željko Glasnović.

''Zahvaljujem se prije svega svima Vama koji ste mi dali potporu i podršku da zajedno uspijemo nokautirati našeg političkog protivnika. Posebno se zahvaljujem Vašem kandidatu za načelnika općine gosp. Peri Barbariću, a mojoj desnoj ruci, koji je bio ključni operativac pored svih drugih da ova naša i Vaša misija uspije. Nemojte se bojati imajte hrabrosti i odvažnosti upustiti se u ovaj boj za konsolidaciju jedinstvenog hrvatskog bića. Obmana i mito će opet biti glavno oružje sluga kneza tame za ove izbore. Politički kameleoni već dijele naš teško zarađeni novac hrvatskih poreznih obveznika kako bi utjecali na krajnji ishod izbornih rezultata. Nemojte se jeftino prodavati i tražite jasnu spoznaju stvarnosti kakva ona uistinu jest. Ne dajte da Vam ukradu najviši oblik slobode a to je sloboda mišljenja. Zajedno ćemo nokautirati naše neprijatelje koji desetljećima destruiraju naš hrvatski narod'', poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close