Sud BiH

Određene mjere zabrane Sakibu Mahmuljinu

Vijesti / Flash | 11. 12. 2015. u 15:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Sakibu Mahmuljinu, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je odbijen kao neosnovan prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, te su prema osumnjičenom Mahmuljinu određene mjere zabrane.

Naime, mjere zabrane podrazumijevaju zabranu napuštanja boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da vrše provjeru ove mjere zabrane nasumice dva puta tjedno) i zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), te zabranu sastajanja sa određenim osobama – svjedocima navedenim u prijedlogu Tužiteljstva.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Sakib Mahmuljin osumnjičen je da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144., ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika iz člana 143. i ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. Kaznenog zakona bivše SFRJ, a u vezi sa članom 30. stav 2. istog zakona (nečinjenje), priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close