Sud BiH

Određene mjere zabrane kretanja uhićenima za ratni zločin u Čapljini

Vijesti / Flash | 03. 02. 2016. u 14:32 D.Z.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva za za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim Miroslavu Hrstiću, Ivanu Mediću i Miljenku Nogolici, Sud Bosne i Hercegovine je danas donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva, te je osumnjičenima za ratni zločin odredio mjere zabrane.

Mjere zabrane određene Hrstiću i Nogolici podrazumjevaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja oosbne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine).

Za njih dvojicu predviđeni su i zabrana sastajanja s određenim osobama, te obaveza povremenog javljanja nadležnom državnom organu dva puta mjesečno.

Istovremeno, mjerama određenim u odnosu na osumnjičenog Ivana Medića izrečena je zabrana napuštanja boravišta, zabrana sastajanja s određenim osobama.

Istim rješenjem je djelimično prihvaćen prijedlog Tužiteljstva te su prema osumnjičenima Tonći Rajiču i Jadranku Martinoviću određene sljedeće mjere zabrane i to - zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice BiH), te zabrana sastajanja s određenim osobama.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Miroslav Hrstić, Miljenko Nogolica, Ivan Medić, Tonćo Raič i Jadranko Martinović osumnjičeni su za kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close