Zbog sjednice

Odgođeno suđenje Budimiru

Vijesti / Flash | 14. 01. 2014. u 10:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru za nedozvoljeno posjedovanje oružja, koje je za danas zakazano u Općinskom sudu u Sarajevu, odgođeno je zbog sjednice federalne Vlade na koju je pozvan i Budimir.

Budimirov odvjetnik Ragib Hadžić izjavio je Srni da je obavijestio Sud da su nastupile okolnosti objektivne spriječenosti njegovog branjenika da nazoči današnjem suđenju i da je sudac u predmetu Lejla Konjić uvažila njegovu molbu o odgodi suđenja.

"Sjednica Vlade na kojoj će biti raspravljano o iznalaženju rješenja nakon smjene federalnog ministra financija Ante Krajine, a na koju je pozvan gospodin Budimir, počinje u 10.00 sati, dok je početak suđenja bio zakazan za 11.00 sati", objasnio je Hadžić razloge zbog kojih je zatraženo odgađanje suđenja.

On je dodao da će Sud naknadno zakazati novi termin.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH su, prilikom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH 26. travnja prošle godine, pronašli pištolj "češka zbrojevka" za koji, navodno, ne posjeduje odobrenje, piše Srna.

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, održanom 1. srpnja, Budimir se izjasnio da nije kriv.

Budimir je 3. siječnja smijenio Krajinu sa mjesta ministra financija FBiH, što je izazvalo blokadu brojnih financijskih aktivnosti u FBiH, ali ugrožava i nastavak kreditnog aranžmana BiH sa MMF-om.

Kopirati
Drag cursor here to close