Odavanje tajne

Odgođeno pripremno ročište srbijanskim operativcima u slučaju 'Potočari'

Vijesti / Flash | 21. 09. 2017. u 09:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih za odavanje tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posjeta Aleksandra Vučića Potočarima u srpnju 2015. godine, ponovo je danas odgođeno u Višem sudu u Beogradu za 7. prosinca.

Za odavanje službene tajne terete se Milan Dumanović i Mladen Trbović, a ročište je bilo odgođeno i u svibnju zbog izostanka branitelja jednog od optuženih, podsjeća Tanjug.

Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se optuženi moći kratko izjasniti o krivici.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći nazočiti, premda sud može isključiti javnost ako procijeni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.

Dumanović i Trbović terete se da su izvršili kazneno djelo odavanje službene tajne. Oni su u medijskim istupima naveli da su kao policijski službenici, po usmenoj zapovjedi nadređenog, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak na komemoraciju u Potočare u Bosnu i Hercegovinu, 11. srpnja 2015. godine, kada je došlo do napada na tadašnjeg srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

Uhićeni su krajem 2016. godine, a nakon nešto više od mjesec dana provedenih u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close