Donesena 4 zaključka

Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH: Opsenica pozvao na produženje mjera

Odbor smatra da situacija unatoč poboljšanju ne dopušta nikakvo ublažavanje mjera
Vijesti / Flash | 27. 04. 2021. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Goran Opsenica je prezentirao izvještaj Odbora za zdravstvo povodom epidemiološke situacije u FBiH. Opsenica je pozvao na produženje mjera još 14 dana.

4 zaključka

Odbor za zdravstvo je razmatrao epidemiološku situaciju povodom informacije s prijedlogom mjera i naredbi Kriznog stožera te jednoglasno usvojio sljedeće zaključke:

1. Odbor je razmatrao epidemiološku situaciju u FBiH te konstatirao da je nešto bolja u odnosu na prošle periode, a da su postojeće mjere i preporuke dostatne, te inzistira na njihovom strogom poštivanju te zahtjeva od županije da odlučno djeluju u smislu donošenja restriktivnijih mjera,

2. Odbor smatra da situacija unatoč poboljšanju ne dopušta nikakvo ublažavanje mjera i traži od Kriznog stožera FBiH da do daljnjega podrži postojeće mjere, a od Vlade FBiH traži da postojeće mjere zadrži najmanje još dva tjedna,

3. Odbor traži da od Zastupničkog doma da redovno izvješćuje o stanju nabavke cjepiva i količinama,

4. Povodom ulaska u zemlju, smatramo da treba pooštriti kriterije. Odbor smatra da svi trebaju predočiti negativan PCR test ili potvrdu o preboljelom Covid 19 ili potvrdu o cijepljenju u dva navrata, naveo je Opsenica u izvještaju.

Inače, ova sjednica održava se online, a za dnevni red je među ostalim tačkama predložen zakon koji je na tragu realizacije ranijeg zaključka ovog Doma, piše N1.

Tim zaključkom je zabranjena gradnja mini hidrocentrala u cijeloj Federaciji BiH i naloženo da u međuvremenu, na odgovarajući način bude i zakonski uređena ova oblast, sve u cilju zaštite vodotokova i okoliša od nekontrolirane eksploatacije.

Među predloženim točkama su Nacrt Zakona o Razvojnoj banci Federacije BiH, kao i Prijedlog strategije razvoja Federacije BiH za period 2021.-2027. godina te odluke o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate, pojedine životne namirnice i druge proizvode.

Zastupnicima će biti predočena također informacija Vlade Federacije BiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH na dan 5. travnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close