Uhićenja u Posavini

Odbor za branitelje HNS-a BiH zabrinut zbog uhićenja pripadnika HVO-a

Vijesti / Flash | 01. 11. 2016. u 19:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH održao je izvanrednu sjednicu na kojoj je izrazio zabrinutost povodom uhićenja 10 pripadnika pripadnika HVO-a, među kojima je i umirovljeni general Đuro Matuzović.

Odbor za branitelje HNS-a BiH u priopćenju za javnost posebno apostrofira trenutak kada je akcija uhićenja i provedena, točnije uoči katoličkog blagdana Svih svetih, kada se ''branitelji prisjećaju svojih kolega koji su zaslužni za slobodu i opstojnost na ovim područjima“.

''Na poseban način napominjemo kako je Domovinski rat bio obrambenog karaktera, te smo s time u vezi uvjereni u nevinost svih privedenih u akciji SIPA-e. Držimo simptomatičnim kako nitko nije priveden, procesuiran i osuđen za brojne zločine nad pripadnicima HVO-a i civilima hrvatske nacionalnost, kao što su zločini počinjeni u Križančevu Selu, Buhinim Kućama, Bikošima, Maljinama, Bugojnu...i brojnim drugim stratištima hrvatskog naroda u BiH“, navodi se u priopćenju.

Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora, izražavajući povjerenje u rad pravosudnih institucija BiH i uvjerenje u nedužnost privedenih pripadnika HVO-a, navodi kako očekuje da će ''odgovorni za sve počinjene zločine biti privedeni pred lice pravde i odgovarati za svoja zlodjela, a nedužni i oni koji nose odgovornost po politički montiranim optužnicama biti pušteni svojim domovima i obiteljima''.

Kopirati
Drag cursor here to close