Tuzlanski kanton

Od sutra obustava nastave, preporuka roditeljima da ne dovode djecu u vrtiće

''Ministarstvo obrazovanja i znanosti Tuzlanskog kantona obavještava javnost da od sutra (12. ožujka), u naredna dva tjedna neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama na području Tuzlanskog kantona''
Vijesti / Flash | 11. 03. 2020. u 16:06 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu preporuka Kriznog stožera Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od koronavirusa, počevši od sutra, u naredna dva tjedna neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

''Ministarstvo obrazovanja i znanosti Tuzlanskog kantona obavještava javnost da od sutra (12. ožujka), u naredna dva tjedna neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, te na visokoškolskim ustanovama na području Tuzlanskog kantona'', navodi se u priopćenju Ministarstva.

Također, preporuka Kantonalnog ministarstva jeste da predškolske ustanove koje djeluju na Tuzlanskom kantonu roditeljima i starateljima svojih polaznika predlože da, ukoliko je to moguće, djecu u naredna dva tjedna ne dovode u vrtiće.

Ministarstvo će, uzimajući u obzir da ne može prekinuti rad ovih ustanova, predškolskim ustanovama i centrima za obrazovanja odraslih dostaviti preporuke za dalji rad i postupanje, a posebno u dijelu čišćenja, dezinfekcije i provjetravanja prostorija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close