Istočno Sarajevo

Od posljedica virusa COVID-19 preminuo pripadnik Oružanih snaga BiH

Ovo je drugi pripadnik OS BiH koji je preminuo kao posljedica zaraze virusom COVID-19.
Vijesti / Flash | 06. 07. 2020. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bolnici Kasindo-Lukavica u Istočnom Sarajevu, u nedjelju 5. srpnja, od posljedica virusa COVID-19 preminuo je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Z.Č, inače pripadnik Operativne postrojbe OS BiH - Brigada Zračnih snaga u vojarni ''Rajlovac'', priopćeno je iz ministarstva obrane BiH.

Naime, ovo je drugi pripadnik OS BiH koji je preminuo kao posljedica zaraze virusom COVID-19. Do danas, 6. srpnja, u Oružanim snagama BiH je od početka pandemije ukupno bilo zaraženo 33 osobe, od kojih su dvije preminula, 11 osoba se oporavilo, dok se 20 njih vodi kao zaraženi. 

Ako su naveli u svom priopćenju, u skladu sa situacijom u cijeloj zemlji, regiji i šire, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH preduzimaju mjere za zaštitu od pandemije COVID-19, a trenutno su angažirani resursi za pomoć civilnim strukturama na ublažavanju posljedica od COVID-19 na 11 lokacija.

Inače, u Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata evidentirano 62 slučaja zaraze korona virusom, a preminulo je i šest osoba.

U Federaciji BiH je testirano je 688 uzoraka, od kojih je 46 pozitivnih na korona virus, podaci su Federalnog zavoda za javno zdravstvo. 

Kopirati
Drag cursor here to close