Start

Od petka službeno započinje izborna kampanja

Vijesti / Flash | 30. 08. 2016. u 07:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izborna kampanja u BiH, kao i neposredno obraćanje političkih subjekata i emitiranje plaćenog političkog oglašavanja službeno počinje u petak, 2. rujna, i trajat će 30 dana, odnosno do lokalnih izbora, zakazanih za 2. listopad.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) podsjeća medije da tijekom izborne kampanje moraju poštivati Poglavlje 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata.

Obaveza pokrivanja izbornih aktivnosti tijekom izbora odnosi se na sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH, priopćeno je iz RAK-a.

Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 1. listopada u 7 sati i traje do njihovog zatvaranja, ističu iz RAK-a i podsjećaju da izborna šutnja važi za cijelu teritoriju BiH i sve pružatelje audio-vizualnih medijskih usluga i medijskih usluga radija.

Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, kao i Izborni zakon BiH, dostupni su na web- stranici RAK-a (rak.ba), a lista ovjerenih političkih subjekata za ove izbore može se naći na web-stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (izbori.ba).

Kopirati
Drag cursor here to close