Zabrana ulaska

Od 4. listopada zaboravite na Švedsku

Stranim državljanima koji planiraju putovati u Švedsku iz Bosne i Hercegovine od 4. listopadabit će dozvoljen ulazak u Švedsku samo ako spadaju u kategoriju izuzeća.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2021. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljanima Bosne i Hercegovine od 4. listopada zabranjuje se ulaz u Švedsku, osim u hitnim slučajevima. Ova odluka bit će na snazi od 31. listopada 2021. godine.

Stranim državljanima koji planiraju putovati u Švedsku iz Bosne i Hercegovine od 4. listopadabit će dozvoljen ulazak u Švedsku samo ako spadaju u kategoriju izuzeća. Izuzeci uključuju međunarodne državljane koji imaju švedsku boravišnu dozvolu, osobe koje moraju ući u Švedsku iz bilo kojeg hitnog razloga i one koje prikažu negativan rezultat testa na koronavirus, piše portal Shengenvisainfo.

Od početka pandemije, Švedska je prijavila ukupno 1.152.027 slučajeva infekcije COVID-19 i ukupno 14.856 smrtnih slučajeva, na osnovu podataka koje je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Osim toga, isti izvor pokazuje da je 854 ljudi pozitivno testirano na virus u posljednja 24 sata.

Zbog takvih podataka, vlasti u Švedskoj zadržale su mnoge preventivne mjere, uključujući zabrane ulaska i druga ograničenja od početka pandemije, kako bi zaustavile daljnje širenje virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close