Krenuli

Od narednog tjedna prvi autobusi iz Sarajeva za Njemačku i Austriju

Polasci iz Sarajeva za Frankfurt također su planirani za 11. i 13. lipanj u 17:00 sati. Autobusi iz Frankfurta za Sarajevo kretat će 13. i 15. lipnja u 12:00 sati.
Vijesti / Flash | 04. 06. 2020. u 08:44 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Od narednog tjedna prvi autobusi iz Sarajeva za Njemačku i Austriju

Sa Autobusnog kolodvora Sarajevo jutros je otišao prvi autobus za Crnu Goru, Ulcinj, što je ujedno i prva međunarodna autobuska linija koja se uspostavlja sa ovom državom nakon više mjeseci prekida, javlja Anadolu Agency (AA).

Autobusi za Ulcinj će prometovati iz Sarajeva četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom u 7 sati ujutro, a iz Ulcinja u 05:30 istim danima.

Za ponedjeljak, 8. lipnja iz Sarajeva je nakon dva i pol mjeseca prekida najavljena i uspostava ponovnog autobuskog prometa za Beograd, glavni grad Srbije.

Od narednog tjedna, točnije od četvrtka iz Sarajeva se uspostavlja i autobusni promet za Njemačku. Tako će prvi autobusi iz Sarajeva za Bremen krenuti u četvrtak, 11. lipnja u 17 sati, a povratak iz Bremena je 13. lipnja u 06 sati.

Nakon toga novi polasci za Bremen planirani su za 18. lipanj u istim terminima.

Polasci iz Sarajeva za Frankfurt također su planirani za 11. i 13. lipanj u 17:00 sati. Autobusi iz Frankfurta za Sarajevo kretat će 13. i 15. lipnja u 12:00 sati.

Polasci autobusa iz Sarajeva za Hamburg planirani su za 13. lipanj i 16. lipanj u 17 sati. Povratak iz Hamburga planiran je za 16. i 19. lipnja u 06 sati.

Od narednog tjedna, također od četvrtka, 11. lipnja otvaraju se i prve autobusne linije za Austriju. Prvi polazak iz Sarajeva za Beč planiran je 11. i potom 14. lipnja u 08 sati.

Polasci iz Beča su 12. lipnja u 17, odnosno 15. lipnja u 18 sati.

Prvi polazak autobusa za Pariz iz Sarajeva je u petak, 12. lipnja u 09 sati, a povratak iz Pariza 14. lipnja u 15 sati.

Inače, uspostava linijskog autobusnog prometa unutar Federacije BiH, ali i Bosne i Hercegovine polako se vraća u normalu.

Počelo je ranije i prometovanje autobusnih linija za Mostar, Fojnicu, Goražde, Banja Luku, Zenicu, Prijedor, ali i Bihać.

Naime, shodno mjerama Federalnog kriznog stožera u autobusu sa 50 mjesta može se voziti najviše 25, a u onom od 57 mjesta, njih 28.

Najviše putnika ima na linijama za Bihać i Banja Luku, ali i područje Tuzlanskog kantona prvenstveno Tuzlu, Gradačac, kao i Hercegovinu, posebno Mostar.

Inače, generalno za sada su interesovanja putnika znatno manja, odnosno kako navode sa Autobusnog kolodvora Sarajevo to nije ni izbliza u odnosu kako je bilo stanje prije same pandemije koronavirusa koja je u protekla dva mjeseca znatno paralizirala i život u Bosni i Hercegovini.

Autobusni kolodvor Sarajevo poduzeo je maksimalne mjere osiguranja tijekom boravka u objektu kako osoblja tako i putnika.

Tako se na šalter Autobusnog kolodvora Sarajevo radi kupovine karte može uz korištenje zaštitne maske, a na ulazu su postavljena dezinfekciona sredstva čije je korištenje također, obvezno.

Također, korištenje maski svo vrijeme nužno je tijekom putovanja autobusom. U zavisnosti od dužine putovanja prijevoznici će regulirati način korištenja pauzi s obzirom da je zbog nošenja maski dodatno otežano disanje.

Shodno ublažavanju mjera u FBiH od 15. svibnja dozvoljena je uspostava javnog, ali i linijskog prijevoza što je omogućilo ponovno pokretanje autobusa na domaćim linijama unutar BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close