Mafija u pravosuđu

Obitelj ubijenog mladića Memića stala u obranu državne tužiteljice Tadić

"Ovo samo pokazuju koja je mafija u pravosuđu i tko rukovodi pravosuđem", dodao je Memić.
Vijesti / Flash | 26. 07. 2021. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muriz Memić, otac mladića iz Sarajeva koji je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima stao je u obranu glavne državne tužiteljice Gordane Tadić te izrazio sumnju da je njezina suspenzija povezana s zataškavanjem ubojstva njegova sina, afere Respiratora i krivotvorene diplome šefa sigurnosne službe.

"Nije Gordana Tadić od jučer u Tužiteljstvu BiH. Čudno je da baš u ovom trenutku kada se vode važni predmeti kao što je slučaj 'Respiratori', predmet 'Osman Mehmedagić', 'David Dragičević' i predmet 'Dženan Memić', da oni pokreću stegovni postupak protiv Gordane Tadić koja je već dugo u tužiteljstvu", rekao je Muriz Memić u izjavi za portal Dnevnog Avaza.

Izrazio je sumnju da mafija upravlja pravosuđem u Bosni i Hercegovini.

"Ovo samo pokazuju koja je mafija u pravosuđu i tko rukovodi pravosuđem", dodao je Memić.

Nedavno je Tužiteljstvo BiH, nakon što je predmet preuzelo od nižeg županijskog, sarajevskog tužiteljstva, podiglo optužnicu protiv pet osoba koja se dovode u svezu s ubojstvom, zataškavanjem dokaza i brojnim zloporabama oko ubojstva Dženana Memića iz 2016. godine.

U dva navrata suđeno je pogrešnim osobama s optužbama da su Memića usmrtili automobilom, no novi dokazi su pokazali da je on bio brutalno pretučen.

Po nalogu Tužiteljstva BiH nedavno je uhićen i šef Obavještajno-sigurnosne službe (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica zbog optužbi da je krivotvorio sveučilišnu diplomu, a protiv četvero vladinih dužnosnika vodi se sudski postupak zbog korupcijske afere nabavke 100 respiratora iz Kine u vremenu koronavirusa koji su preplaćeni, te se nisu mogli koristiti u borbi s Covid-19.

Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić, rekao je kako se suspendiranjem glavne tužiteljice Tadić radi 'o očitom pritisku' na slučaj Memić, ali i Davida Dragičevića, mladića iz Banja Luke koji je također stradao pod nerazjašnjenim okolnostima.

"Ona je svoj posao radila vrlo korektno. Očigledno je da to nekome ne odgovara i da se od tada na nju vrši veliki pritisak", rekao je Feraget.

Po njegovim riječima ne postoje razlozi za njezinu smjenu budući je radila po načelu kao što rade i ostala tužiteljstva.

Prijavu protiv Tadić u travnju je podnio Ured stegovnog tužiteljstva pri VSTV-a zbog sumnje da je ona samovoljno određivala koji će tužitelj obrađivati određene kaznene prijave ignorirajući pravilo da se predmeti dodjeljuju kroz posebno osmišljeni elektronički sustav. Također je označena odgovornom jer nisu provedene sigurnosne provjere za neke od tužitelja kojima je nadređena.

Kopirati
Drag cursor here to close