Nove aktivnosti

Od 1. srpnja raspušta se pet karantena u RS, zabranjene sportske aktivnosti

Tu mjeru predložio je Institut za javno zdravstvo.
Vijesti / Flash | 29. 06. 2020. u 19:22 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj od 1.srpnja prestaje s radom pet objekata karantenskog tipa u kojima su bili smještene osobe pozitivne na koronavirus, odlučio je danas entitetski Stožer za izvanredne situacije.

Tu mjeru predložio je Institut za javno zdravstvo.

Stožer je zadužio koordinatore za zdravstvena pitanja u navedenim objektima da do 1.srpnja obave pregled osoba koje se nalaze u izolaciji i u zavisnosti od medicinskog nalaza higijensko – epidemioloških službi (HES) nadležnih domova zdravlja osobe bez simptoma i sa blažim simptomima upute u kućnu izolaciju, a one sa srednje teškim i teškim simptomima na bolničko liječenje.

HES službe nadležnih domova zdravlja zadužene su da od 30. lipnja osobe sa testom pozitivnim na SARS-CoV-2 koje su bez simptoma i sa blažim simptomima upućuju u kućnu izolaciju, a one sa srednje teškim i teškim simptomima na bolničko liječenje, priopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Također, HES službe domova zdravlja zadužene su da, ukoliko osobe zaražene virusom SARS-CoV-2 nemaju uvjeta za obavljanje kućne izolacije prema preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, u saradnji sa lokalnim kriznim stožera, za njih osigura izolaciju.

Do 6. srpnja zabranjene su natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša osim za sljedeće sportove, bez prisustva publike: atletika, biciklizam, bodibilding, zrakoplovstvo, kajak, kanu i rafting, stolni tenis, streljaštvo, tenis, auto-moto sport, gimnastika, planinarstvo, badminton, veslanje, sportovi podvodnih aktivnosti, sportski ribolov, konjički sport, streličarstvo, golf, dizanje tegova, jedrenje i triatlon.

Stožer za izvanredne situacije u RS suglasan je, kako se navodi u priopćenju, da se izvrši nabavka 25.000 komada testova za RT-PCR aparat za dokazivanje SARS-CoV-2, za potrebe zdravstvenih i drugih ustanova u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close