Posjet Čitluku

Očekuju se konkretni potezi oko podrške policije po pitanju bespravne gradnje

Vijesti / Flash | 21. 06. 2012. u 14:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Denis Lasić, ministar prometa i veza Ilija Cvitanović, ministar unutarnjih poslova Mario Šulenta i ravnatelj policije Amir Begić boravili su danas u radnom posjetu općini Čitluk.

Na sastanku koji je održan u zgradi Općine izaslanstvo Vlade s načelnikom Ivom Jerkićem, predsjednikom Općinskog vijeća Marinom Radišićem i predsjednikom Mjesne zajednice Međugorje Draganom Vasiljem razgovaralo je o sigurnost građana i njihove imovine, bespravnoj gradnji, te o prometnoj infrastrukturi u općini Čitluk.

"Ovdje danas vrlo jasno želim kazati kako su neke pojave u našoj Općini, osobito u Međugorju, dostigle takvu razinu da je nužno potrebno sve resurse, kako općinske, tako i županijske uključiti kako bismo adekvatno odgovorili na ove izazove", kazao je načelnik Jerkić, te dodao 'od Vas očekujem punu potporu da naša nastojanja u cilju poboljšanja sigurnosti građana i njihove imovine, te zaustavljanja bespravne gradnje, ali i drugih negativnih pojava odlučno realiziramo".

Svjesni smo određenih problema koje imamo kada je u pitanju materijalno – tehnička opremljenost, ali i kadrovska popunjenost Policijske uprave Čitluk, što se nažalost reflektira na kvalitetu obavljanja poslova iz naše nadležnosti u ovoj Općini, kazali su ravnatelj policije Begić i ministar unutarnjih poslova Šulenta.

Također, upoznati smo s poteškoćama koje načelnik i općinske službe imaju u svom radu, osobito tamo gdje je potrebna asistencija policije, te smo na tragu poboljšanja rada i učinkovitosti policijskih snaga već pripremili vrlo konkretne poteze koji će uvjereni smo dati konkretne rezultate.

Zbog vrlo gustog prometa na području Čitluka i Međugorja prometna infrastruktura je jako bitna i zato od ministra prometa i veza očekujemo da nam u okviru svojih ovlasti pomogne da dijelom ovo pitanje riješimo, kazali su čelni ljudi općine Čitluk. "Već sam u više navrata isticao kako je jedan od prioriteta ministarstva kojem sam na čelu prometnica Mostar - Čitluk - Međugorje, ali i prometna infrastruktura u samom Međugorju", kazao je Cvitanović.

"S načelnikom sam već razgovarao o ovoj problematici i ja ne vidim niti jednog razloga da zajedničkim naporima planirane projekte ne riješimo. Istina, zbog podijeljenih nadležnosti kad su u pitanju određene dozvole i rješenja bitno je da svatko uradi svoj dio posla i tada neće biti nikakvih prepreka u realizaciji naših zacrtani ciljeva", zaključio je Cvitanović.

Izaslanstvo je nakon sastanka u zgradi Općine posjetilo Mjesnu zajednici i župu Čerin gdje su s mještanima i njihovim župnikom fra Dariom Dodigom razgovarali o mogućnostima, da se jednoj od najvećih mjesni zajednica u općini Čitluk (Čerin) pomogne u rješavanju određenih infrastrukturnih projekata.

Govoreći o današnjem posjetu predsjednik Vlade Lasić je kazao 'današnji posjet mene i mojih suradnika općini Čitluk kao i razgovori koje smo imali s načelnikom Jerkićem i predsjednikom vijeća Radišićem u najskorije vrijeme rezultirat će vrlo konkretnim potezima. Mi smo se danas dotakli brojnih tema, od sigurnosti, bespravne gradnje do prometne infrastrukture i drugih za općinu Čitluk značajnih tema, te se složili kako svatko od nas mora učiniti konkretne poteze kako bi smo odgovorili zadaćama koje stoje pred nama.

Odlučnost koju sam danas vidio kod načelnika i njegovih suradnika kao i spremnost članova Vlade daje mi za pravo vjerovati kako ćemo uspješno odgovoriti na sve izazove koje stoje pred nama", zaključio je na kraju posjeta općini Čitluk Denis Lasić, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close