Granična policija BiH

Očekuje se povećan broj migranata na istoku BiH

U rujnu i listopadu 2019. godine na istoku BiH očekuje se povećan broj migranata.
Vijesti / Flash | 02. 09. 2019. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stručni kolegij Granične policije BiH u petak je sa sjednice u Trebinju priopćio kako su po pitanju ilegalnih migracija u BiH posebno opterećene organizacijske jedinice na istoku zemlje, a da se u rujnu i listopadu 2019. godine može očekivati povećan broj migranata na tom području.

Na sjednici su razmatrani mogući modaliteti za rješenje problema na kritičnim točkama poput graničnog pojasa. Konstatirano je da će Granična policija BiH nastaviti s maksimalnim angažiranjem ljudi i materijalno-tehničke opreme, ali da se očekuje i konkretnija podrška u cilju operativnog jačanja agencije, priopćila je Granična policija BiH.

Na sjednici Kolegija, kojoj su nazočili direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, te rukovoditelji osnovnih organizacijskih jedinica GPBiH, razmatrano je i Izvješće o radu Granične policije BiH za prvih šest mjeseci 2019. godine i izvršenje Godišnjeg plana rada za to razdoblje.

Direktor Galić je istaknuo dobre rezultate rada, osobito u sprječavanju krijumčarenja opojnih droga i potražnoj djelatnosti, te inzistirao na jačanju krim-obavještajne komponente GPBiH.

Naglasio je da inzistira na profesionalnom radu, poštivanju zakonskih propisa i dosljednoj primjeni standarda i pravila ponašanja propisanih etičkim kodeksima policijskih i državnih službenika, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close