Povećanje padalina

Očekuje se porast vodostaja na pritokama rijeke Neretve

Kako se prognoziraju padaline mjestimično više od 300 mm u razdoblju nedjelja - utorak, moguća su izlijevanja vodotoka iz korita.
Vijesti / Flash | 27. 10. 2018. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na temelju informacija iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u slivu rijeke Neretve i Cetine u Federaciji BiH, u sljedećim danima, od nedjelje, 28. listopada, prognozira se porast vodostaja rijeka.

Značajniji porast vodostaja se očekuje na desnim pritokama rijeke Neretve - Drežnice, Lištice (Jasenica) i Trebižata, a nešto manji porast vodostaja prognozira se i na lijevim pritokama rijeke Neretve i to Bune, Bunice, Bregave i Krupe.

Kako se prognoziraju padaline mjestimično više od 300 mm u razdoblju nedjelja - utorak, moguća su izlijevanja vodotoka iz korita. Početak događanja se očekuje u ponedjeljak, a vrh vodnog vala se očekuje utorak.

Glavni tok Neretve nizvodno od Konjica, kao i rijeke Lištica-Jasenica, Trebižat i Krupa su pod značajnim utjecajem HE, pa time mogu i utjecati na događanja u slivu navedenih vodotoka za razdoblje obuhvaćeno ovom hidrološkom prognozom, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Kopirati
Drag cursor here to close