Promet u BiH

Obustavljen promet na nekoliko putnih pravaca u BiH

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na pojedinim putnim pravcima
Vijesti / Flash | 15. 05. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na magistralnim putovima M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor –Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja, a otežano se prometuje na magistralnim putevima M-16.1 Banja Luka-Prnjavor na ulazu u Prnjavor i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Zbog većeg odrona na dionici M-4 Teslić-Kotor Varoš na prevoju Borja, prometuje se usporeno jednom trakom.
Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.
Jednom trakom naizmjenično se prometuje u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacijski radovi. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U tijeku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se prometuje se jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćio je BIHAMK.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

IZMJENE U REŽIMU PROMETA:

AUTOPUT

A-1
Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Bosanska Gradiška-Banja Luka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” dolazit će do izmjena u prometu.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8
Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

M-2
Neum - zbog radova na kanalizacijskoj mreži prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom prometnom trakom.

M-4
Teslić-Karuše, zbog radova na izgradnji kolektora, od 07 do 17 sati na mjestu izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

M-4.2
Srbljani-Cazin u toijeku su radovi na rekonstrukciji magistralne ceste. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije.

M-5
Jajce, zbog radova na saniranju mosta preko rijeke Plive, prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Ključ, zbog radova na rekonstrukciji mosta saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom prometnom trakom.

Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na sanaciji mosta na Komaru, vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen promet.
Gromiljak-Blažuj, Stup-Ilidža i Azize Šaćirbegović-Korija-Ljubogošta, u tijeku su radovi na redovnom održavanju. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije, jednom trakom.

M-14
Bosanska Krupa- Srbljani, zbog sanacijskih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu prometnu signalizaciju.

Bihać-Srbljani (u naselju Kostela) zbog izgradnje pješačke staze prometuje se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-16
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta prometuje se jednom trakom naizmjenično.

M-17
Stup-Tarčin-Konjic, u tijeku su radovi na redovnom održavanju. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije, jednom trakom.

Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Tasovčići (raskrsnica sa M-6), zbog radova na izgradnji kružnog toka prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Prometuje se usporeno u zoni izvođenja radova.
Konjic-Tarčin (prije tunela Bradina) zbog sanacijskih radova povremeno je zauzeta traka za spora vozila, a prometuje se preticajnom trakom.

M-17.3
Neum-Stolac (Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

M-17.4
Mostar-Čitluk, zbog sanacijskih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

M-18
Kladanj-Podpaklenik, zbog sanacijskih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Olovo-Semizovac-Koševsko brdo i Stup-Dobrinja, u tijeku su radovi na redovnom održavanju. Na mjestima izvođenja radova prometuje se sporije, jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Semizovac-Vogošća (ulaz u Vogošću), zbog radova na izgradnji kružnog toka prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

M-20
Ustiprača-Goražde, zbog sanacijskih radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-455a Poljice-Živinice, zbog radova na rekonstrukciji kolnika dolazi do povremenih obustava prometa.

R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u regiji Ćelića, prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično.

R-474 Jelah-Piljužići, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, na snazi je obustava prometa. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Kopirati
Drag cursor here to close