TI BiH

Obuka za državne službenike - Transparentno, odgovorno i otvoreno

Vijesti / Flash | 13. 12. 2016. u 11:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Transparency International BiH u suradnji s njemačkim GIZ-om, Uredom koordinatora za reformu javne uprave i Ministarstvom pravde BiH suorganizira obuku o otvorenoj vlasti za državne službenike "Transparentno, odgovorno i otvoreno", koja je najavljena za srijedu i četvrtak u Sarajevu.

Tom obukom Vlada SR Njemačke, kroz "Program jačanja javnih institucija u BiH", doprinosi razvoju i unaprjeđenju kapaciteta državnih službenika o konceptu otvorene vlasti.

Obuka je namijenjena državnim službenicima u organima vlasti na nivou BiH, prvenstveno onima koji u poslu imaju zadatke vezane za suradnju s civilnim društvom, komuniciranje s javnostima, postupanje po Zakonu o slobodi pristupa informacijama, javne konsultacije, IT i druge oblasti koje su u vezi s konceptom otvorene vlasti.

Pres služba TI u BiH u najavi navodi da će ta obuka biti organizirana kao jedna od mjera u okviru "Programa jačanja javnih institucija u BiH", koje su usmjerene na podršku institucijama u primjeni principa otvorene vlasti.

''Za tu svrhu njemački GIZ uspostavio je suradnju s TI BiH koji će tokom obuke pružati ekspertizu u toj oblasti te će učesnicima predstaviti osnovne principe otvorene vlasti da bi ih mogli primijeniti u svakodnevnom radu, zajedno s prijedlozima rješenja koja će unaprijediti postojeći sustav00,- navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close