Policija

Obuka počela, uniformi nema

Vijesti / Flash | 09. 09. 2016. u 12:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada usvojila je informaciju Federalnog ministarstva unutarnjih poslova o nedostatku uniformi za obuku kadeta na Policijskoj akademiji i potrebi njihove nabavke, priopćeno je.

Za donošenje odluke o dodjeli sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH za ovu namjenu zaduženo je Federalno ministarstva financija u suradnji s Federalnim ministarstvom unutarnjih poslova.

Na osnovu naknadno iskazanih potreba za obukom polaznika osnovne policijske obuke od strane kantonalnih MUP-ova koji se školuju na Policijskoj akademiji na Vracama u Sarajevu, potrebno je dodatno nabaviti 410 kompleta uniformi procijenjene vrijednosti od oko 560.000 KM.

Zahtjevi kantonalnih MUP-ova dostavljeni su početkom 2016. godine, pa sredstva za ove namjene nisu mogla biti uključena u proračunski zahtjev resornog ministarstva za 2016.godinu.

Troškovi nabavke uniformi uračunati su u cijenu obuke koja se fakturira kantonalnim MUP-ovima iz kojih dolaze kadeti na obuku na Policijsku akademiju u skladu sa Odlukom o visini troškova osnovne policijske obuke kandidata na Policijskoj akademiji FMUP-a.

Utrošena sredstva za nabavku uniformi bit će refundirana uplatama kantonalnih MUP-ova na Jedinstveni račun trezora.

Kopirati
Drag cursor here to close