Obraćanje Kriznog stožera HNŽ-a

Još nema ekonomskih mjera, Vlada čeka više razine

U Covid-bolnici zaprimljena su tri nova pacijenta a dobra vijest je da su četiri otpuštena na daljnje kućno liječenje.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2020. u 12:58 Bljesak.info
Press Kriznog stožera

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je 109 osoba. Na području HNŽ-a potvrđeno je troje pozivitvnih i svi su iz Čitluka.

U Covid-bolnici trenutno leži 28 pacijenata, od toga je devet u respiracijskom centru a 19 u izolacijskom centru 2.

U Covid-bolnici zaprimljena su tri nova pacijenta a dobra vijest je da su četiri otpuštena na daljnje kućno liječenje.

Od 17. ožujka, kad je registriran prvi slučaj korona virusa, ukupno je zaraženo šest liječnika od kojih je jedan hosptaliziran, četiri sesetre i tri ne zdravtvena djelatnika koji su uposlenici SKB Mostar. U samoizolaciji je u mjesecu ožujku bilo 36 zdravstvenih djelatnika, a u travnju 40.

''Nemamo podataka od kuda je virus došao na odjel ortopedije, vjerojatno se radio o nekom kućnom kontaktu. Zahvaljujući maksimalnom organiziranju svih, uspjeva se premostiti i taj udar koji se dogodi kada moramo iz stroja izbaciti određeni broj djelatnika'', istaknula je dr. Jelena Ravlija, glavni epidemiolog SKB Mostar.

Vlada obećala štedjeti

Na pitanje portala Bljesak.info ''Što će prvo biti na popisu za oporavak u gospodarskim mjerama u HNŽ-u?'', dat je općenit odgovor  o mjerama za gospodarstvo.

Savjetnik premijera HNŽ-a Darko Juka rekao je kako mjere za spas gospodarstva u cjelini niti jedna županije ne može samostalno donijeti jer je to u mjerodavnosti viših razina vlasti.

''No prije donošenja konkretnih mjera moramo imati plan na nižim razinama vlasti kako bi se postupilo u koordinaciji. HNŽ čini ono što je u njezinoj mjerodavnosti i već će s prvim stavkama krenuti sa uštedama gdje god to bude moguće, i te novce usmjeriti, kako u borbu s korona virusom, tako i u mjere za gospodarstvo'', rekao je Juka.

Podsjećamo, premijer HNŽ-a Nevenko Herceg još na prvim pressicama rekao je kako se priprema set ekonomskih mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close