Crveni križ

Obnavlja se Javna kuhinja u Mostaru

Vijesti / Flash | 28. 08. 2017. u 14:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući aktivnostima Crvenog križa Grada Mostara, objekt Javne kuhinje, smješten u Sjevernom logoru, se renovira i uljepšava, objavio je Dnevni avaz navodeći kako je nekadašnji oronuli krov od opasnih salonitnih ploča sada obnovljen, a planiraju i proširenje toaleta, kao i farbanje restoranskog dijela.

Novac za ove svrhe Crveni križ je osigurao iz vlastitih sredstava, kao i iz redovnih tranši iz gradskog proračuna.

''Sve se vrti oko toga da osiguramo normalne uvjete za rad Javne kuhinje. S obzirom na to da Crveni križ Grada Mostara i ove godine organizira prijem kurbanskog mesa za Javnu kuhinju, planiramo poslije Bajrama, u zavisnosti od kapaciteta, i nabavku mobilne rashladne komore, u kojoj bismo čuvali meso. Prikupljeno kurbansko meso koristit će se isključivo za pripremu obroka za korisnike naše kuhinje'', rekao je za Avaz Alen Kajtaz, tajnik mostarskog Crvenog križa.

U Javnoj kuhinji se svakodnevno za socijalno ugrožene građane priprema i distribuira 300 obroka. Kajtaz ističe da u posljednje vrijeme broj korisnika nije uvećavan te da, zahvaljujući redovnim tranšama iz proračuna Grada Mostara, aktivnostima Crvenog križa i humanim sugrađanima, nije doveden u pitanje opstanak ove ustanove.

''Nama je krizno razdoblje početkom godine, a u ljeti puno naših sugrađana donosi hranu, naročito poljoprivredne proizvode, tako da nemamo problem s nedostatkom namirnica. Generalno, visokorazvijena svijest sugrađana da treba pomoći onima koji su u nevolji je nešto što doprinosi tome da možemo osigurati pomoć za sve'', kaže za Avaz Kajtaz.

Kopirati
Drag cursor here to close