El mudžahedin

Objavljen popis svih mudžahedina s državljanstvom BiH

Vijesti / Flash | 06. 04. 2017. u 13:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bošnjačke vlasti su poslije potpisivanja Daytonskog sporazuma šakom i kapom dijelile državljanstva BiH mudžahedinima i arapskim borcima koji su ratovali na strani Armije BiH'', pišu Nezavisne novine koje su objavile, kako tvrde, popis svih mudžahedina s državljanstvom BiH.

Naime, u posjedu portala srpskacafe.com nalazi se popis s imenima 741 pripadnika zloglasnog odreda "El mudžahedin", njihovim osobnim podacima, adresama stanovanja, kao i datumi kada su primljeni u bh. državljanstvo. Pored toga, na popisu se pored imena novih državljana BiH precizno navodi i naziv organa vlasti u Federaciji BiH preko kojeg su mudžahedini primljeni u bh. državljanstvo, kao i imena službenika koji su ih evidentirali u matične knjige.

"Riječ je o popisu kojeg su napravile američke obavještajne službe nedugo nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. godine. Amerikanci su tada prikupljali precizne podatke o svim arapskim borcima i bivšim pripadnicima "El mudžahedina" nakon što je otkriveno da je jedan broj terorista, koji su izvršili napad na New Yorik, i Washington, za vrijeme rata boravio u BiH i da su se borili na bošnjačkoj strani", otkrivaju izvori SrpskaCafe iz obavještajno-sigurnosnih krugova.

Dodaju da se značajan broj osoba s navedenog popis i danas nalazi u BiH, poput zloglasnog Ajmana Avada, glavnog časnika za sigurnost odreda "El mudžahedin", koji nesmetano živi u zeničkom prigradskom naselju Perin han.

"Također, jedan broj mudžahedina s popisa, koji su dobili državljanstvo BiH, danas se nalazi u Siriji i Iraku. U tim zemljama ratuju na strani terorističke Islamske države", ističu sugovornici portala..
Na popisu od 741 pripadnika "El mudžahedina", koji su poslije završetka rata u BiH dobili bh. državljanstvo, uvjerljivo najviše je Sirijaca – čak 108. Poslije njih slijede Egipćani, od kojih je 87 primljeno u bh. državljanstvo, zatim Jordanaca 80, Sudanaca 76, Alžiraca 75, Tunižana 49, Turaka 43.

Kopirati
Drag cursor here to close