Afera u Hrvatskoj

Obiteljsko nasilje: Odbačena prijava protiv Borisa Lalovca

Vijesti / Flash | 15. 04. 2017. u 07:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika te stranke Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje, javlja Večernji list.

Podsjećamo, Lalovčeva supruga Tončika Anastasija Lalovac prijavila ga je policiji nakon održanih parlamentarnih izbora u rujnu 2016., a u emisiji Bujica 11. siječnja ga je i javno optužila da ju je suprug verbalno i fizički maltretirao i to dok je, navodno bila teško bolesna. Bivši ministar tada je poslao priopćenje u kojem lažnima naziva optužbe za obiteljsko nasilje. A u priopćenju medijima naveo je da štetu trpi njihov maloljetni sin te kako radi njegove zaštite o toj temi više neće javno nastupati.

Nakon što je buknula afera i Predsjedništvo stranke razgovaralo je na tu temu i tada je odlučeno da će se poštovati volja Borisa Lalovca o povlačenju iz javnog i političkog života sve do okončanja afere.

Boris Lalovac u međuvremenu je rijetko istupao u javnosti iako je redovito dolazio u Sabor i sudjelovao u radu saborskih odbora. Uglavnom je davao izjave iz svog resora. Zadnjih dana pogotovo, što je logično s obzirom na krizu u Agrokoru i s obzirom na to da je jedan od najboljih ekonomskih stručnjaka SDP-a. Slučaj Lalovac podijelio je javnost i mnogi su kada je afera buknula bivšem ministru, jednom od najpopularnijih u Milanovićevoj Vladi predviđali kraj političke karijere. Međutim, odbacivanjem prijave Lalovca više ništa ne sprečava da se maksimalno aktivira i u stranci i u političkom životu.

U vodstvu SDP-a zadovoljni su raspletom događaja i kažu da ih odbacivanje prijave i nije iznenadilo jer, kažu, poznaju svog kolegu, piše Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close