''Odlučna podrška''

Obiteljske suze i vojnički ponos: Pripadnici OS BIH ispraćeni u Afganistan

''Vaš profesionalni odnos prema povjerenim zadacima jamstvo je da će naši pripadnici ostati istinski ambasadori BiH u svijetu'', poručio je vojnicima Anto Jeleč.
Vijesti / Flash | 04. 12. 2017. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vojarni ''Božan Šimović'' u Čapljini održana je svečanost ispraćaja pješadijske postrojbe iz sastava 4. pješadijske postrojbe OS BiH u misiju podrške miru “Odlučna podrška“ u IR Afganistan.

Ispraćaju su nazočili dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na čelu sa zamjenikom ministra obrane Seadom Jusićem i načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH generalpukovnikom Antom Jelečem.

Također, ispraćaju su nazočili i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici NATO-a i EUFOR-a u BiH, vojno-diplomatski zbor u BiH, generalski zbor OS BiH i predstavnici zapovjedništava i postrojbi Oružanih snaga BiH te porodice.

Obraćajući se pripadnicima 4. pbr OS BiH, koji odlaze u mirovnu misiju “Odlučna podrška”, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč je rekao: “Časnici, dočasnici i vojnici, izuzetno cijenimo vašu spremnost i odluku da sudjelujete u mirovnim misijama i time doprinesete uspostavljanju i očuvanju mira u svijetu. Vaše angažiranje u ovoj plemenitoj misiji čini nas ponosnim, ali i nameće obavezu da kao Oružane snage u cjelini uradimo sve kako bi svoj zadatak izvršili kvalitetno i u potpunosti. Siguran sam se da ste u potpunosti spremni da profesionalno izvršite predstojeće zadatke, dostojanstveno predstavite, ne samo Oružane snage BiH, nego i državu BiH sa svim njenim vrijednostima. Vaš profesionalni odnos prema povjerenim zadacima jamstvo je da će naši pripadnici ostati istinski ambasadori BiH u svijetu.”

Domaćin svečanosti, zapovjednik 4. pbr brigadni general Tomo Kolenda, istaknuo je važnost obuke koja se realizuje u 4. pbr te naglasio potpunu osposobljenost i spremnost pripadnika ove postrojbe za izvršenje zadatka u Afganistanu.

Također, svim pripadnicima postrojbe je poželio uspješno izvršenje misije i predstavljanje Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close