Plavljene kuće

Obilna kiša izazvala izlijevanje rijeka u više mjesta u BiH

Nadležni organi angažirali su bager na čišćenju kanala za oborinske vode, a angažirani su i bugojanski vatrogasci.
Vijesti / Flash | 04. 12. 2020. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook /Obilna kiša izazvala izlijevanje rijekE Sturbe kod Livna

Zbog obilnih kišnih padalina u naseljima Donje Karadže i Kopčić, u općini Bugojno, došlo je do plavljenja privatnih kuća, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Nadležni organi angažirali su bager na čišćenju kanala za oborinske vode, a angažirani su i bugojanski vatrogasci.

Obilne padaline izazvale su i porast vodostaja i izlijevanje potoka i rijeka iz korita u Hercegbosanskoj županiji, te plavljenje više podruma u javnim i privatnim zgradama na cijelom području kantona.

Tijekom noći Civilna zaštita primila je nekoliko dojava o porastu bujičnih potoka Prusačka i Oboračka rika, na području općine Donji Vakuf, koji su prijetili plavljenjem privatnih posjeda i objekata.

Nadležni organi angažirali su bager i pumpe za vodu komunalnog poduzeća "Gradina" radi sprečavanja plavljenja objekata.

Tijekom noći Hidroelektrane "Jajce jedan" su na ulaznoj građevini iz Velikog plivskog jezera ispustile određenu količinu vode zbog previsokog vodostaja rijeke Plive. Ispuštanjem vode nije došlo do plavljenja objekata nizvodno.

Zbog porasta vodostaja rijeke Trebižat, na stanici Humac, koji je jutros iznosi 359 centimetara, proglašene su izvanredne mjere zaštite od poplava. Redovna obrana od poplave na ovoj rijeci iznosi 280 centimetara, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close