Sjećanje na žrtve

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata Konjica

Obilježavanju obljetnice prisustvovali su članovi obitelji stradalih, bivši suborci, brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici civilnih institucija te političkih subjekata.
Vijesti / Flash | 18. 07. 2020. u 11:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata Konjica

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju Zabrđe te svetom misom zadušnicom za sve poginule i nestale Hrvate u Domovinskom ratu, u subotu je obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata Konjica.

Obilježavanju obljetnice prisustvovali su članovi obitelji stradalih, bivši suborci, brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici civilnih institucija te političkih subjekata, priopćili su organizatori.

"Životi naših branitelja ugrađeni su u našu slobodu. Zato se s ponosom i tugom sjećamo svih poginulih i nestalih Hrvata općine Konjic. To je naša obveza i dužnost, kako se takva stradanja više nikada i nigdje ne bi ponovila", kazao je Dinko Vidačković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Konjic, koja je organizirala obilježavanje obljetnice, zajedno s Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close