Stanislav Baja Kraljević

Obilježena 23. godišnjica utemeljenja 2. Gardijske brigade HVO-a

Vijesti / Flash | 16. 12. 2016. u 13:40 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš nazočila je u petak u Mostaru svečanosti obilježavanja 23. godišnjice utemeljenja 2. Gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO)., priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Svečanost je upriličena u vojarni "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru, u organizaciji 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH, a pored ministrice Pendeš. nazočili su načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, generali OS BiH Tomo Kolenda, Marko Stojčić i Ivica Jerkić, predstavnici udruga proisteklih iz obrambenog rata, ratni zapovjednici 2. Gardijske brigade HVO, predstavnici institucija vlasti u BiH svih razina, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, kao i predstavnici vjerskih kulturnih i obrazovnih institucija u BiH.

Nakon polaganja vijenaca i svečane akademije, izaslanstvo MO BiH na čelu s ministricom Pendeš nazočilo je i svetoj misi zadušnici za sve poginule branitelje, pripadnike HVO-a, koju je predvodio vojni biskup mons. dr. Tomo Vukšić, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close