kao nacistički režim

Obilježavanje: Azilanti bez crvene narukvice ne mogu dobiti besplatan obrok

Vijesti / Flash | 25. 01. 2016. u 15:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće koje je partner britanskog ministarstva unutarnjih poslova našlo se na udaru kritike u Velikoj Britaniji jer je nametnulo azilantima nošenje obvezne narukvice u boji kako bi dobili humanitarnu pomoć.

Tu je odredbu uveo Clearsprings, firma koja upravlja prihvatnim centrom za podnositelje zahtjeva za azilom u Cardiffu, u Walesu.

Konkretno, da bi izbjeglice mogle dobiti besplatan obrok moraju nositi crvenu narukvicu, što pokazuje fotografija objavljena u The Guardianu, koji je otkrio aferu.

Clearsprings je objasnio britanskom dnevniku da je uveo tu mjeru, kako bi olakšao razvrstavanje osoba koje imaju pravo na tu pomoć u hrani i ostalih osoba, zbog velikog povećanja broja podnositelja zahtjeva za azilom.

No, te su narukvice izazvale ljutnju organizacija i lokalnih zastupnika koji su osudili stigmatizaciju migranata te bi to pitanje trebalo u ponedjeljak biti tema na raspravi pred parlamentom u Westminsteru.

"To podsjeća na nacistički režim", izjavila je Hannah Wharf, dužnosnica Velškog vijeća za izbjeglice.

Jo Stevens, laburistička zastupnica Cardiffa, napisala je na Twitteru da je "razgovarala" s dužnosnikom Clearspringsa te uvjerava da će obvezno nošenje narukvica "prestati u ponedjeljak".

Kopirati
Drag cursor here to close