Istočna Hercegovina

Organizira se prvi pohod do jame Čavkarice u čast ubijenih Bošnjaka

Koordinacija bošnjačkih udruženja Mostara u proteklom razdoblju je izvršila mapiranje staze do lokaliteta jame Čavkarice i utvrdila točne koordinate mjesta zločina.
Vijesti / Flash | 27. 08. 2020. u 20:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Organizacijski odbor godišnjice

Koordinacija bošnjačkih udruženja Mostara obilježit će u subotu, 29. kolovoza, 79. godišnjicu od zločina nad Bošnjacima istočne Hercegovine.

Kako su priopćili iz te koordinacije, nakon 79 godina prvi put će organizirano upriličiti pohod do jame Čavkarice gdje će se polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i prigodnim programom odati počast za oko 1.600 žrtava sa šireg prostora bilećkih Rudina i Dabra, koji su ubijeni u periodu od 29. kolovoza do 3. rujna 1941. godine od strane crnogorskih četnika i njihovih domaćih suradnika.

Koordinacija bošnjačkih udruženja Mostara u proteklom razdoblju je izvršila mapiranje staze do lokaliteta jame Čavkarice i utvrdila točne koordinate mjesta zločina.

Nakon mapiranja trase puta, Koordinacija je zatražila odobrenje za obilježavanje godišnjice od MUP-a RS-a, PS Bileća, te nakon dobivenog odobrenja izvršila neophodne pripreme s ciljem što kvalitetnije organizacije obilježavanja godišnjice, stoji u priopćenju.

Pohod do Čavkarice kreće u subotu u 9 sati iz Stoca, ispred Careve džamije, prema Berkovićima i nastavlja starim putem za Nevesinje prema Čavkarici.

Svi sudionici pohoda trebaju da pripreme adekvatnu odjeću i obuću jer će se kretati planinskom stazom dugom oko 1.5 km te da se pridržavaju epidemioloških mjera propisanih od nadležnih organa u vezi s virusom Covid- 19.

Koordinacija bošnjačkih udruženja Mostara pozvala je obitelji žrtava i sve ostale institucije, udruženja i organizacije da im se pridruže u zajedničkom obilježavanju godišnjice od zločina nad oko 1.600 Bošnjaka istočne Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close